Курсовете по NAUI

НАУИ е основана през 1960 г. и има едни от най-високите стандарти във водолазната индустрия и водолазите на NAUI имат световна репутация за извършени подводни изследвания.Избирайки обучение по системата на NAUI вие се задоволявате само с най-доброто.

Try Scuba Diving

Водолазната разходка е еднократно спускане за тези от вас, които искат да опитат нещо ново и различно. Представете си какво би било да се гмурнете под повърхността на водата и да можете да дишате докато се носите в безтегловност, наслаждавайки се на един друг красив и различен свят.
Включени са инструктаж, пълно водолазно оборудване и незабравими спомени от морското дъно!

Open Water Scuba Diver

В този курс получавате основните умения, необходими за безопасно гмуркане. Това е първото ниво, което ви дава правото да се гмуркате на дълбочина от 18 метра. Минималната възраст за участие е 10 г.

 По време на курса ще се научите как да сглобявате и разглобявате екипировката, да сваляте, носите и почиствате маската под вода, а също така ще научите как да дишате без маска. Ще придобиете умения за контрол на плаваемостта с помощта на компенсаторна жилетка (BCD), преминаване към резервния регулатор и дишане от него, както и способността за съвместно издигане на повърхността с партньор, използвайки резервния регулатор (октопод) на партньора.

гмуркане в месноста Варвара

Nitrox Diver

След завършване на курса водолазът ще може да използва смеси с обогатен въздух до 40%. Това ще намали съдържанието на азот в организма, което в резултат на това увеличава границите без декомпресия.

Като част от курса, студентът ще научи как да използва анализатор на газови смеси, а също така ще знае за необходимостта от спазване на границите на дълбочината поради парциалното налягане на кислорода в сместа.

Този курс ще предостави информация за ефекта на азота върху организма, а също и след доставката му ще позволи използването на обогатени смеси, които при многократно гмуркане имат положителен ефект върху тялото, поради по-малкото натрупване на азот.

Минимална възраст: 12 години

Вашият инструктор ще ви научи за физиологията на кислорода и азота; предимства, недостатъци и рискове на нитрокс; кислородна токсичност; опасности и предпазни 
мерки при работа с кислород; концепцията за еквивалентна дълбочина на въздуха; използване на EANx със стандартни таблици за въздушно гмуркане.

Advanced Scuba Diver

По време на обучението ще направите най-малко шест гмуркания в открита вода, нощно гмуркане или гмуркане при условия на слаба видимост и дълбочинно гмуркане (максимална дълбочина 130 фута / 40 метра), както и три допълнителни гмуркания в зависимост от вашите индивидуални предпочитания и налични опции. Минималната възраст за участие е 10 г.

крайбрежно гмуркане в приморско

Възможните събития включват:

Търсене и възстановяване

Гмуркане с лодка

Лесно спасяване

Проучване и подводно картографиране

Наблюдение и събиране на данни

Гмуркане в прибоя или тока

Гмуркане на голяма надморска височина

Сладководно гмуркане

Крайбрежно гмуркане

Гмуркане за снимки и видео

Използване на водолазни компютри

Rescue Scuba Diver

Концепцията на курса е да придобиете умения за спасяване и помагане на изпаднал в беда колега.

Курсът включва изучаването на 10 упражнения за спасяване . В процеса на обучение водолаза спасител ще се научи правилно да реагира на проблемите с уморен или паникьосан водолаз по повърхността на водата, а също така ще помогне при решаването им. Освен това водолаза спасител ще получи умението да помогне на друг водолаз , който е останал без въздух, или водолаз, който е изгубил съзнание под вода. Също така ще се научи да помага на уморен водолаз по повърхността на водата. Курсът Rescue не предполага уникално решение на всички проблеми, но ви позволява бързо да вземате правилни решения при спешни ситуации и да използвате придобитите умения, насочени към спасяване на други водолази. Спасителните умения могат да се прилагат и в ежедневието, а знанията им ще предоставят възможност да се помогне на колеги и близки.

Divemaster

Това е първото професионално ниво в дайвинга, за повече информация се свържете с нас.

Предлагаме специализирани курсове

Deep Diver
Wreck Diver
Drysuit Diver
Altitude Diver
Underwater Archaeology
Underwater Digital Imaging Diver
Underwater Naturalist
Underwater Hunting & Collecting
Night & Limited Visibility Diver
Search & Recovery Diver

Гмуркане от лодка